Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

100 jaar GGD Groningen

In november 1919 ging de GGD als gezondheidsdienst van de gemeente Groningen van start. Sinds half jaren ’90 is GGD Groningen de gezondheidsdienst voor alle gemeenten in de provincie Groningen. In 2019 wordt GGD Groningen dus 100. Hoera! Dit willen we gepast vieren.

Hoe vieren wij dit jubileum?

Op de website prijkt dit jaar het jubileumlogo. In 2019 vindt er een aantal jubileumactiviteiten plaats. Het Open Huis dat wij in het voorjaar organiseren, is er een van. Later in het jaar volgen er ook nog activiteiten in het kader van de week van de Publieke Gezondheid.

Ook leggen wij ons jubileumjaar vast in een aantal themafilmpjes. De Groninger journalist Rob Mulder gaat elke maand de straat op om inwoners te vragen wat ze van de GGD vinden of van bepaalde gezondheidsthema’s. En onze medewerkers vertellen over hun werk of geven gezondheidstips. Via de GGD-website en social media delen wij deze filmpjes.

Bekijk hier de video van de maand januari.

Jubileumjaar is ook overgangsjaar

Honderd jaar onderdeel van de gemeente Groningen markeert ook het einde van een tijdperk. En een nieuw begin. Want GGD Groningen gaat in 2020 verder als zelfstandige organisatie.

We kijken dit jaar af en toe even over onze schouder naar onze geschiedenis en verworvenheden. Maar vooral naar voren, met het doel om de gezondheid van alle Groningers te blijven monitoren en te bevorderen. Ook de komende jaren doen wij dit – met vertrouwd elan – samen met inwoners van de provincie Groningen, de Groninger gemeenten en onze professionele partners.