Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Veilig mailen

Gemeente Groningen – en daarmee ook GGD Groningen – gebruikt het programma ZIVVER voor het veilig mailen van privacygevoelige informatie.

ZIVVER versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals burgerservicenummers (BSN) of andere privacygevoelige gegevens. Alleen de verzender en de ontvanger kunnen bij de informatie.

Wat merk je van het gebruik van ZIVVER?

Een e-mail die veilig via ZIVVER is verstuurd open je door op de link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Eventueel moet je hier ook nog een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder). Het is niet nodig een account aan te maken.

Bericht openen met een sms-code

Je hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd. Degene die jou het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het bericht kunt lezen. Daarom krijg je een code per sms toegestuurd. Je vult deze sms-code in, nadat je eerst op ‘Klik voor bericht’ en daarna op “Sms sturen” heeft geklikt. Nu kun je het bericht lezen.

Bericht openen met een toegangscode

Je hebt een bericht ontvangen dat is beveiligd met een toegangscode. Degene die jou het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen jij het bericht kunt lezen. Je vult deze code in, nadat je op ‘Klik voor bericht’ hebt geklikt. Nu kun je het bericht lezen.

Reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd

Je leest het bericht op een beveiligde webpagina. Als je op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kun je gelijk een bericht typen om te reageren. Je verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvang je een notificatie via e-mail.

Meer informatie

In bijgaand filmpje zie je hoe iemand een bericht ontvangt en leest. Kijk voor meer informatie op zivver.com.

Vragen

Heb je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kun je het ontvangen bericht niet openen? Of heb je vragen over ZIVVER? Neem dan contact op met de afzender van de mail of met de ICT Servicedesk van de gemeente Groningen via ict.servicedesk@groningen.nl of (050) 367 9222.