Tekstgrootte
kleiner groter

Reisadvies op maat

Van GGD Groningen krijgt u altijd reisadvies op maat. Dit advies is afhankelijk van uw bestemming en persoonlijke situatie. Wij zijn altijd op de hoogte van de actuele landeninformatie en hebben specifieke deskundigheid over vaccinaties en inentingen.

Reisadvies op maat

 

Altijd actuele landeninformatie

GGD Groningen is altijd op de hoogte van uitbraken van epidemieën in de wereld. We krijgen onze informatie via het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR). Het LCR krijgt rechtreeks bericht van de Wereldgezondheidsorganisatie, wanneer er ergens malaria, SARS of een andere infectieziekte uitbreekt. Adviezen worden dan eventueel aangepast. GGD Groningen ontvangt deze informatie vrijwel altijd dezelfde dag.

Specifieke deskundigheid

U wordt geadviseerd door speciaal opgeleide en gediplomeerde verpleegkundigen. U krijgt altijd een reisadvies op maat. De ervaring van de verpleegkundigen van GGD Groningen is groot. Zij hebben, net als onze artsen, naast hun basisopleiding een speciale opleiding gevolgd voor reizigersadvisering. Samen met u wordt het door u ingevulde intakeformulier doorgenomen. Daarna krijgt u de vaccinaties volgens de richtlijnen van het LCR.

Kwaliteit van onze zorg aan u

We bewaken de kwaliteit van onze adviezen constant. Dagelijks controleren onze verpleegkundigen onderling de adviezen die zij geven. Regelmatig controleert een arts infectieziekten van GGD Groningen onze adviezen.

Indien uw gezondheid dat vraagt, zal de verpleegkundige het advies opstellen in overleg met een arts infectieziekten van GGD Groningen.

HKZ certificatie

De afdeling Reizigersadvisering & vaccinatie van GGD Groningen is HKZ gecertificeerd. De kwaliteit van onze zorg aan u is hiermee gecontroleerd en gewaarborgd.

Erkend gele koorts vaccinatiecentrum

Een vaccinaties tegen gele koorts mag alleen gegeven worden door een erkend gele koorts vaccinatiecentrum. GGD Groningen is een erkend gele koorts vaccinatiecentrum. Dit betekent dat GGD Groningen voldoet aan de eisen uit de Regeling Publieke Gezondheid, onderdeel van de Wet publieke gezondheid.

Deel deze pagina op