Tekstgrootte
kleiner groter

Vaccinaties Thailand

Gaat u naar Thailand? Vanwege bijvoorbeeld vakantie, werk, opleiding of stage? GGD Groningen weet welke inentingen verplicht zijn en welke vaccinaties worden aanbevolen. Ook geven wij advies over malaria en andere gezondheidsrisico’s in Thailand.

LET OP: TEKORT HEPATITIS A- VACCIN

Verplichte vaccinaties voor Thailand

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor Thailand. De inenting tegen gele koorts is alleen verplicht als u vanuit een land komt waar gele koorts voorkomt.

Aanbevolen vaccinaties voor Thailand

De volgende vaccinaties raden wij aan als u naar Thailand gaat:

 

We kunnen u ook nog andere vaccinaties aanraden. Dit hangt af van uw gezondheidssituatie, welke gebieden en (grote) steden u gaat bezoeken en hoe lang en waar u in Thailand verblijft. Het gaat om deze inentingen:

In uitzonderlijke gevallen raden wij de vaccinatie tegen Japanse encefalitis aan.

Malaria in Thailand

In sommige gebieden in Thailand komt malaria voor. Het is niet nodig om malariapillen te gebruiken. Wel raden wij u aan om u goed te beschermen tegen muggen.

Risico’s voor uw gezondheid in Thailand

In Thailand komt dengue (knokkelkoorts) en chikungunya voor. Ook loopt u in Thailand kans op schistosomiasis (bilharzia). Reist u per vliegtuig naar Thailand, dan kunt u een jetlag krijgen. In Thailand kunt u last krijgen van reizigersdiarree.

Afspraak reisvaccinaties Thailand

Maak een afspraak voor reisvaccinaties bij GGD Groningen. U krijgt direct de juiste vaccinaties en inentingen voor uw reis naar Thailand. U kunt telefonisch of via internet een afspraak maken.

Persoonlijk advies voor Thailand

U krijgt van GGD Groningen altijd een persoonlijk advies. Ons advies aan u kan anders zijn dan ons advies aan uw reisgenoot, want er zijn altijd verschillen in uw gezondheid of in de vaccinaties die u al heeft gekregen. Dit noemen wij reisadvies op maat.

Deel deze pagina op