Tekstgrootte
kleiner groter

Vaccinaties Turkije

Gaat u naar Turkije? Vanwege bijvoorbeeld vakantie, werk, opleiding of stage? GGD Groningen weet welke inentingen verplicht zijn en welke vaccinaties worden aanbevolen. Ook geven wij advies over malaria en andere gezondheidsrisico’s in Turkije.

LET OP: TEKORT HEPATITIS A- VACCIN

Verplichte vaccinaties voor Turkije

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor Turkije. De inenting tegen gele koorts is alleen verplicht als u vanuit een land komt waar gele koorts voorkomt.

Aanbevolen vaccinaties voor Turkije

De volgende vaccinaties raden wij aan als u naar Turkije gaat:

 

We kunnen u ook nog andere vaccinaties aanraden. Dit hangt af van uw gezondheidssituatie, welke gebieden en (grote) steden u gaat bezoeken en hoe lang en waar u in Turkije verblijft. Het gaat om deze inentingen:

 

Malaria in Turkije

In sommige gebieden in Turkije komt malaria voor. Het is niet nodig om malariapillen te gebruiken. Wel raden wij u aan om u goed te beschermen tegen muggen.

Risico’s voor uw gezondheid in Turkije

In het grensgebied met Syrië komt schistomiasis (bilharzia) voor. Reist u per vliegtuig naar Turkije, dan kunt u een jetlag krijgen. In Turkije kunt u last krijgen van reizigersdiarree.

Afspraak reisvaccinaties Turkije

Maak een afspraak voor reisvaccinaties bij GGD Groningen. U krijgt direct de juiste vaccinaties en inentingen voor uw reis naar Turkije. U kunt telefonisch of via internet een afspraak maken.

Persoonlijk advies voor Turkije

U krijgt van GGD Groningen altijd een persoonlijk advies. Ons advies aan u kan anders zijn dan ons advies aan uw reisgenoot, want er zijn altijd verschillen in uw gezondheid of in de vaccinaties die u al heeft gekregen. Dit noemen wij reisadvies op maat.

Deel deze pagina op