Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Hulp na zwangerschapafbreking

Heb jij behoefte aan ondersteuning na een abortus? Daarvoor kun je ook bij GGD Groningen terecht. Je kunt een afspraak maken met onze hulpverlener.

Een zwangerschapsafbreking is voor veel vrouwen een ingrijpende ervaring. Ook al heb je de juiste beslissing gemaakt. Gevoelens van verlies, verdriet, boosheid, schuldgevoel of opluchting zijn normaal. Meestal verdwijnen deze gevoelens na een aantal dagen of weken.

Maar soms blijven deze gevoelens en kan het invloed hebben op het dagelijks functioneren. Het kan dan soms helpen om nog een keer je gevoelens te delen, het maakt niet uit hoe lang het geleden is. Je komt in gesprek met een onafhankelijk iemand waarbij veiligheid, vertrouwen en openheid centraal staan.

Waarom kan in gesprek gaan helpen?

  • Het kan bijdragen aan het verminderen van klachten zoals: gevoel van onbegrip, twijfel of verdriet.
  • Samen kunnen jullie (mocht het nodig zijn) zoeken naar passende verwijzingen.

Ook als een vrouw geen keuzehulpverlener heeft gesproken of als de afbreking al langer geleden is kan de vrouw hier gebruik van maken.

Contact

Stuur een mail naar keuzehulp&nazorg@ggd.groningen.nl en vermeld in de onderwerp regel ‘nazorg’ en deel in de mail je naam en telefoonnummer. Er wordt dan contact opgenomen door een medewerker van het team Seksuele Gezondheid.