Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Start STORM-aanpak op 5 Groningse scholen

Geplaatst op: 11 september 2023

11 september 2023

Wist je dat in Nederland gemiddeld 5 personen per dag overlijden aan zelfdoding? Ook in onze provincie zijn de cijfers al jaren erg hoog. Op 10 september was het World Suicide Prevention Day en daarom vragen we extra aandacht voor dit probleem. Mentaal Gezond Groningen zet zich in voor mentaal sterke Groningers. Daarom starten we dit schooljaar op 5 scholen in de provincie met de STORM-aanpak.

Samenwerking

GGD Groningen, Accare en Jonx (Lentis) zijn, onder de vlag van Mentaal Gezond Groningen, begin deze maand gestart met de STORM-aanpak op 5 scholen in de provincie Groningen:

  • De Lindenborg in Leek
  • Ubbo Emmius-Stationslaan in Stadskanaal
  • Praedinius Gymnasium in Groningen
  • Alfa-college Sport & Bewegen in Groningen
  • Noorderpoort, locaties Winschoten en Verlengde Visserstraat in Groningen

Koninklijk bezoek bij STORM

STORM is een wetenschappelijk onderbouwd programma om suïcide onder jongeren te voorkomen. Het programma is ook bedoeld om de weerbaarheid van jongeren te versterken en beginnende angst- en stemmingsklachten te verlagen.

Dat we ons hiervoor inzetten in Groningen is niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen dinsdag 5 september 2023 zijn deelnemende organisaties van Mentaal Gezond Groningen namelijk in gesprek gegaan met koningin Máxima over de STORM-aanpak in Groningen. Koningin Maxima bezocht o.a. Mentaal Gezond Groningen tijdens een werkbezoek van Mind Us aan onze provincie.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in de STORM-aanpak? Of wil je bij jou op school aan de slag met STORM? Neem dan contact op met projectleider Linda Adema via mentaalgezondgroningen@umcg.nl.

Foto: ROBIN UTRECHT | Mind Us