Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

JOGG – Samen maken we gezond gewoon

Verschillende Groninger gemeenten zijn JOGG-gemeente. JOGG stond eerst voor ‘Jongeren op Gezond Gewicht,’ maar omvat tegenwoordig veel meer. JOGG streeft naar een ‘leefstijltransitie’ van ongezond naar gezond leven. JOGG wil de maatschappij zo gezond maken dat welvaartsziekten als overgewicht en obesitas geen kans meer maken. Daarom is nu landelijk besloten dat de afkorting JOGG voor ‘Gezonde jeugd, gezonde toekomst’ staat.

Gezonde jeugd, gezonde toekomst

De zogeheten JOGG-regisseurs in de Groninger gemeenten zorgen voor (meer) draagvlak voor gezond leven. Bovendien bevorderen zij samenwerkingen in bepaalde wijken. Het uitgangspunt is: ‘Gezonde jeugd, gezonde toekomst.’

JOGG in Groninger gemeenten

Er zijn op dit moment 5 Groninger JOGG-gemeenten: Groningen, Midden-Groningen, Pekela, Westerkwartier en Westerwolde. Samen maken we ons sterk voor de gezondheid van alle kinderen en jongeren in de provincie Groningen.

Samen met onze netwerkpartners zetten de JOGG-regisseurs zich dagelijks in om op duurzame wijze de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken.

Meer informatie

Meer weten over de JOGG-aanpak?
Kijk op www.jogg.nl.

Of neem contact op met JOGG-regisseur Marieke Wijninga bij GGD Groningen via info@ggd.groningen.nl. Vermeld ‘JOGG’ in het onderwerp van je e-mail.