Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Vooraankondiging corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022

Geplaatst op: 21 april 2022

21 april 2022

Het coronavirus beheerst al meer dan twee jaar onze samenleving. Ook voor jongvolwassenen heeft dit verstrekkende gevolgen. GGD Groningen onderzoekt samen met de 24 andere regionale GGD’en (de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten), de gemeente Utrecht en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (“RIVM”) de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen. Dit onderzoek heet de corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022. Alle inwoners van Nederland met de leeftijd 16 tot en met 25 jaar kunnen deelnemen aan het onderzoek.

Achtergrond informatie

De corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 wordt door alle GGD’en in Nederland op dezelfde manier en in dezelfde periode van het jaar uitgevoerd. Dit doen de GGD’en op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het RIVM ondersteunt hierbij. De corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 is een samenwerking tussen GGD’en, GGD GHOR Nederland (de landelijke koepel van de 25 GGD’en) en het RIVM. De verplichting om dit onderzoek uit te voeren is bij wet bepaald in de Wet publieke gezondheid.

Privacy
Voor de corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022 verwerken de betrokken partijen persoonsgegevens. De regionale GGD’en, het RIVM en de gemeente Utrecht zijn verantwoordelijk voor deze verwerking van persoonsgegevens. Je leest hier het gehele privacy reglement die voor deze monitor van toepassing is.