Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Week tegen Kindermishandeling

Geplaatst op: 7 november 2022

7 november 2022

GGD Groningen besteedt samen met de gemeente Groningen, Veilig Thuis, WIJ Groningen en de Hanzehogeschool van maandag 14 november tot en met zondag 20 november 2022 aandacht aan de Week tegen Kindermishandeling.

Kindermishandeling

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling. Wat kunnen we daarvan leren en hoe kunnen we deze inzichten optimaal benutten? Wij werken samen, zodat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

Praat met elkaar

Dit jaar richt de campagneweek zich op het thema ‘Praat met elkaar.’ De verhalen, kennis en activiteiten concentreren zich rondom dit thema.

Ook al is het moeilijk

Praten over kindermishandeling is moeilijk. Daar mogen we open over zijn. Omdat je twijfelt of je het wel goed ziet, omdat je niet weet hoe je het gesprek hierover moet beginnen, omdat je de relatie met de ouder, je collega of een kind niet wilt verpesten of omdat jij als professional denkt dat je het allemaal hoort te weten.

Dit is het moment

Het voelt misschien nooit als het juiste moment, dus is het áltijd het juiste moment. Voor een gesprek of voor een andere manier van contact maken. En om een eerste stap te zetten die veel voor iemand kan betekenen.

Praten maakt het verschil

Vragen hoe het met de ander gaat of je hart luchten over dat ene geval dat je niet uit je hoofd kunt zetten – praten maakt verschil. Maak jij je zorgen over een kind in jouw omgeving? Blijf er niet mee rondlopen. Misschien is er niets aan de hand, maar wat als je zorgen terecht zijn? Je kunt iets doen door erover te praten of advies te vragen.

Meer informatie