Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Zeg maar dag tegen schimmel!

Geplaatst op: 6 december 2023

6 december 2023

Vandaag is een campagne gestart om Groningers bewust te maken van het belang van ventileren. Niet goed ventileren van je huis kan leiden tot vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen, met mogelijke gezondheidsproblemen tot gevolg. Daarom is ook GGD Groningen actief bij de campagne betrokken.

De campagne is het vervolg op de campagne Zosimpelalswat.nl van de provincie Groningen, de Groninger gemeenten en -woningbouwcorporaties. Door de hoge energieprijzen doen mensen vaker hun ventilatieroosters dicht en zetten ze hun verwarming lager of helemaal uit. Hierdoor kunnen vocht- en schimmelproblemen ontstaan en schadelijke stoffen ophopen in de woning. Goede ventilatie is belangrijk voor je gezondheid. Ventileer je niet voldoende, dan kun je last krijgen van klachten als hoofdpijn, benauwdheid, dufheid en een droge keel, neus of ogen.

Ventileren

In de winter wil iedereen zoveel mogelijk warmte binnenhouden. Maar er ontstaat ook veel vocht door douchen, koken en de was die hangt te drogen in huis. Goede ventilatie zorgt ervoor dat vocht naar buiten gaat, waardoor er minder kans is op schimmel. De campagne geeft tips om tegelijkertijd slim te verwarmen én goed te ventileren. Hierdoor komt er frisse, droge lucht in je woning, waardoor je huis ook sneller opwarmt.

Met kleine aanpassingen kun je al veel bereiken. Waarom en hoe je ventileert lees je op Zosimpelalswat.nl.