Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Een gezond gebit

Het verzorgen van het gebit van je kind is heel belangrijk. Zodra het 1e tandje van je kind doorbreekt, moet je beginnen met tandenpoetsen. Heb je vragen over mondverzorging? Kijk voor informatie en tips op allesoverhetgebit.nl.

De artsen en verpleegkundigen van het consultatiebureau geven je ook graag advies. Je kunt ons ook bellen of een WhatsApp-bericht sturen. We zijn bereikbaar: maandag t/m vrijdag, 8.00 – 17.00 uur.

Tips voor een gezond gebit

  • We adviseren om zodra het 1e tandje doorbreekt, met je kind naar een tandarts of mondhygiënist te gaan voor goede adviezen voor een gezond gebit. Een mondzorgpraktijk bij jou in de buurt vind je op zorgkaartnederland.nl.
    De controle bij de tandarts en mondhygiënist is gratis voor kinderen tot 18 jaar.
  • Naast allesoverhetgebit.nl geeft ook het Voedingscentrum handige tips om het gebit van je kind mooi, gezond en sterk te houden.

Mondgezondheid op school

  • De GGD adviseert het onderwijsproject Hou je mond gezond! van het Ivoren kruis voor peuters en leerlingen op de basisschool.
  • Lessen mondgezondheid tellen mee voor de aanpak Gezonde School. Door de lessen te geven kan de school het themacertificaat Voeding behalen.