Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Behandeling van schurft

Als je denkt dat je schurft hebt, ga dan naar de huisarts voor een behandeladvies. Schurft is namelijk goed te behandelen met een speciale crème, lotion of tabletten. Het is belangrijk om altijd in overleg met de huisarts te behandelen. Doe dit dus niet op eigen initiatief!

Huisgenoten/gezinsleden en bedpartners moeten op dezelfde dag mee behandeld worden. Ook als zij nog geen klachten hebben.

Aanvullende (hygiëne)maatregelen

Voor een effectieve behandeling zijn meer maatregelen nodig.

  • Smeer ‘s avonds je huid in met de crème (lees ook de bijsluiter met instructies).
  • Volg de hygiënemaatregelen op.
  • Volg de wasvoorschriften op. Zie hieronder.

De belangrijkste wasvoorschriften op een rij:

  1. Doe de kleren die je in de 3 dagen voor start van de behandeling hebt gedragen in een vuilniszak en sluit deze goed af. Was deze kleren de volgende ochtend op minimaal 50 graden. Trek wegwerphandschoenen aan als je de kleren in de wasmachine doet. Als wassen niet lukt, laat de afgesloten vuilniszakken dan 3 dagen, bij kamertemperatuur, staan.
  2. Was je beddengoed op de ochtend nadat je de crème hebt gesmeerd op minimaal 50 graden. Haal je bed af met wegwerphandschoenen.
  3. Behandel ook je schoenen/sloffen, kleedjes/plaids en knuffels mee, door ze te wassen op minimaal 50 graden of 3 dagen te laten staan in goed afgesloten vuilniszakken.

Als je alle stappen van de behandeling én de aanvullende hygiënemaatregelen en wasvoorschriften goed opvolgt, ben je 12 uur na de behandeling niet meer besmettelijk.

Let op: je kunt tot 4 weken na behandeling nog last houden van na-jeuk.