Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Plezier op School

Weinig vrienden, gepest worden of vaak ruzie met leeftijdgenoten. Voor de aanstaande brugklasser die zich hierin herkent, wordt de zomercursus ‘Plezier op School’ gegeven.

In deze 2-daagse cursus leren kinderen hoe ze contact kunnen leggen met andere kinderen, hoe ze voor zichzelf kunnen opkomen en hoe ze kunnen omgaan met pesten. Op een speelse manier wordt er met de kinderen gewerkt. Kinderen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen, worden minder gepest en hebben meer vrienden.

Wanneer is de cursus?

Juist de overgang naar het voortgezet onderwijs blijkt een geschikt moment om de kinderen te trainen in de omgang met anderen. De basisschoolperiode is afgesloten, de leerlingen gaan niet meer terug naar deze situatie. Ze krijgen een nieuwe kans en worden niet gehinderd door de oude groep.

In het begin van een nieuwe klas, geeft dit leerlingen een betere kans. Daarom start een cursus ‘Plezier op School’ voor aanstaande brugklassers in de zomervakantie. De cursus wordt gegeven in de laatste week van de zomervakantie. Voor kinderen met autisme en voor kinderen die naar praktijkonderwijs gaan, starten – bij voldoende deelnemers – 2 aparte groepen. Voor deze groepen wordt de cursus over 4 ochtenden verspreid.

Aanmelden

Deelname aan ‘Plezier op School’ is gratis voor kinderen in de volgende gemeenten: Eemsdelta, Groningen en Westerwolde. Kijk voor meer informatie over de cursus en het aanmeldingsformulier op de website Plezier op School.

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Anita Rolfes, coördinator Plezier op School bij GGD Groningen via dit e-mailadres anita.rolfes@ggd.groningen.nl.