Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Plezier op School

Weinig vrienden, gepest worden of vaak ruzie met leeftijdgenoten. Voor de aanstaande brugklasser die zich hierin herkent, wordt de zomercursus ‘Plezier op School’ gegeven.

In deze tweedaagse cursus leren kinderen hoe ze contact kunnen leggen met andere kinderen, op kunnen komen voor zichzelf en hoe ze kunnen omgaan met pesten. Op een speelse manier wordt er met de kinderen gewerkt. Kinderen krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen, worden minder gepest en hebben meer vrienden.

Juist de overgang naar het voortgezet onderwijs blijkt een geschikt moment om de kinderen te trainen in de omgang met anderen. De basisschool periode is afgesloten, de leerlingen gaan niet meer terug naar deze situatie. Ze krijgen een nieuwe kans en worden niet gehinderd door de oude groep.

Juist in het begin van een nieuwe klas, geeft dit leerlingen een betere kans. Daarom start een cursus ‘Plezier op School’ voor aanstaande brugklassers in de zomervakantie. De cursus wordt gegeven in de laatste week van de zomervakantie. Voor kinderen met autisme en voor kinderen die naar praktijkonderwijs gaan, starten twee aparte groepen. Voor deze groepen wordt de cursus over vier ochtenden verspreid.

‘Plezier op School’ wordt gefinancierd door de gemeente Groningen; deelname is daarom gratis. Meer informatie over de cursus en het aanmeldingsformulier vind je in de  flyer ‘Plezier op School’ 2021 (pdf, 493 KB)