Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

12 tot 18 jaar

Als je kind naar het voortgezet onderwijs gaat, verandert er veel. Zowel voor ouder als kind. Lichamelijk maken kinderen een groeispurt door. In de puberteit kunnen kinderen worstelen met hun zelfbeeld. Vrienden en vriendinnen worden steeds belangrijker, waarbij social media een belangrijke rol spelen.

Het is de periode waarin kinderen steeds zelfstandiger worden. Ze gaan experimenteren, ook op het gebied van seks. Van puber naar jongvolwassene, op weg naar een zelfstandig leven. De folder Puberteit is gratis te bekijken of te downloaden.

Meningokokken

In 2019 worden, naast alle jongeren die in dat jaar 14 jaar worden, nog 650.000 jongeren opgeroepen voor de vaccinatie tegen meningokokken ACWY. Het gaat om jongeren die zijn geboren tussen 1 januari 2001 en 1 mei 2004. Reden voor deze maatregel is de stijging van het aantal mensen dat de infectie meningokokken type W oploopt. Door meer jongeren tussen de 14 en 18 jaar te vaccineren, zal de verspreiding van meningokokken type W sneller afnemen. Zodra bekend is wanneer de vaccins voor de extra groep beschikbaar zijn, zal hiervoor ook een campagne worden gepland (naar verwachting in de loop van 2019).

Bekijk hier het oproepschema voor mei en juni 2019

Bekijk hier het oproepschema voor oktober 2019

Website voor jongeren

Voor jongeren heeft de GGD een speciale website over gezondheid, jouwggd.nl. Hier kunnen jongeren informatie vinden over seks, gevoel en ook over zaken waar ze thuis liever niet over praten. De chat met een arts of verpleegkundige wordt veel bezocht. Alles op jouwggd.nl is anoniem.


In jouw regio

Consultatieteam pesten

Plezier op School

Hulp bij opvoeden

Convenant alcohol en jongeren