Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

12 tot 18 jaar

Als je kind naar het voortgezet onderwijs gaat, verandert er veel. Zowel voor ouder als kind. Lichamelijk maken kinderen een groeispurt door. In de puberteit kunnen kinderen worstelen met hun zelfbeeld. Vrienden en vriendinnen worden steeds belangrijker, waarbij social media een belangrijke rol spelen.

Het is de periode waarin kinderen steeds zelfstandiger worden. Ze gaan experimenteren, ook op het gebied van seks. Van puber naar jongvolwassene, op weg naar een zelfstandig leven. De folder Puberteit is gratis te bekijken of te downloaden.

  • Bekijk hier de folders voor ouders over kinderen, (op)voeding, spelen, scheiden, positieve gezondheid en nog veel meer.
  • Folders Jeugdgezondheidszorg

Meningokokken

Met ingang van 2020 worden alle jongeren, in het jaar dat ze 14 jaar worden, opgeroepen voor de vaccinatie tegen meningokokken ACWY. Veertienjarigen krijgen de prik tegen de meningokokkenziekte standaard vanuit het Rijksvaccinatieprogramma aangeboden.

Oproep volgt
In verband met het coronavirus vindt de vaccinatiecampagne meningokokken ACWY in aangepaste vorm plaats. Jongeren die in aanmerking komen, worden individueel opgeroepen. Zij krijgen een brief waarin staat op welke datum en welk tijdstip ze de prik kunnen halen.

Website voor jongeren

Voor jongeren heeft de GGD een speciale website over gezondheid, jouwggd.nl. Hier kunnen jongeren informatie vinden over seks, gevoel en ook over zaken waar ze thuis liever niet over praten. Ook kunnen ze chatten met een arts of verpleegkundige. Alles op jouwggd.nl is anoniem.


In jouw regio

Consultatieteam pesten

Plezier op School

Hulp bij opvoeden

Convenant alcohol en jongeren