Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

4 tot 12 jaar

Het consultatiebureau is er voor ouders met kinderen tot vier jaar. Daarna zie je de GGD vooral op de basisschool. Als je kind in groep 2 en 7 zit, ontvang je van ons een brief over de onderzoeken die in deze groepen plaatsvinden. Met de vraag om een digitale vragenlijst in te vullen over de gezondheid en het welzijn van je kind. Met een persoonlijke code kun je deze vragenlijst via het serviceportaal van GGD Groningen invullen.

  • Bekijk hier de folders voor ouders over kinderen, (op)voeding, spelen, scheiden, positieve gezondheid en nog veel meer.
  • Folders Jeugdgezondheidszorg

Als je kind 9 jaar is, ontvang je van ons een uitnodiging voor de vaccinaties DTP en BMR. Kinderen worden dan ingeënt om te voorkomen dat ze besmettelijke ziektes als bof, mazelen of rode hond krijgen. Alle 12-jarige meisjes worden ook nog twee keer uitgenodigd voor de HPV-vaccinatie. Deze vaccinatie is bedoeld om meisjes te beschermen tegen baarmoederhalskanker.

We hebben ook contact met de leerkrachten over de groei en ontwikkeling van de kinderen. Als zij bijzonderheden opmerken bij een kind, kunnen ze dit aan ons doorgeven. Maar voordat ze dit doen, hebben ze hierover eerst altijd overleg met jou.


In jouw regio

Logopedie op de basisschool

Consultatieteam pesten

Plezier op School

Mondgezondheid

Hulp bij opvoeden