Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

4 tot 12 jaar

Het consultatiebureau is er voor ouders met kinderen tot vier jaar. Daarna zie je de GGD vooral op de basisschool. Als je kind in groep 2 en 7 zit, ontvang je van ons een brief over de onderzoeken die in deze groepen plaatsvinden. Met de vraag om een digitale vragenlijst in te vullen over de gezondheid en het welzijn van je kind. Met een persoonlijke code kun je deze vragenlijst via het serviceportaal van GGD Groningen invullen.

  • Bekijk hier de folders voor ouders over kinderen, (op)voeding, spelen, scheiden, positieve gezondheid en nog veel meer.
  • Folders Jeugdgezondheidszorg

Als je kind 9 jaar is, ontvang je van ons een uitnodiging voor de vaccinaties DTP en BMR. Kinderen worden dan ingeënt om te voorkomen dat ze besmettelijke ziektes als bof, mazelen of rode hond krijgen. Alle 12-jarige meisjes worden ook nog twee keer uitgenodigd voor de HPV-vaccinatie. Deze vaccinatie is bedoeld om meisjes te beschermen tegen baarmoederhalskanker.

We hebben ook contact met de leerkrachten over de groei en ontwikkeling van de kinderen. Als zij bijzonderheden opmerken bij een kind, kunnen ze dit aan ons doorgeven. Maar voordat ze dit doen, hebben ze hierover eerst altijd overleg met jou.

Heb je vragen over jouw kind?
Heb je vragen over de opvoeding of gezondheid van je kind of wil je een afspraak maken met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Neem gerust contact met ons op.

  • We zijn bereikbaar: maandag t/m vrijdag, 8.00 tot 17.00 uur.
  • Bel voor informatie en/of advies met onze Telefonische Advisering via 050 367 49 91.
  • Of stuur een bericht via WhatsApp 06 52 57 92 53.
    Let op: ons WhatsApp-nummer is alleen voor berichten; niet om te bellen!
  • Bel voor het maken/wijzigen van een afspraak met het Afsprakenbureau via 050 367 49 90.

In jouw regio

Logopedie op de basisschool

Consultatieteam pesten

Plezier op School

Mondgezondheid

Hulp bij opvoeden