Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Op het consultatiebureau

Op het consultatiebureau wordt je kind gemeten en gewogen. Ook krijgt je kind inentingen (vaccinaties) tegen een aantal ziektes. Je kunt onze medewerkers alles vragen over de groei en ontwikkeling van je kind.

Afspraak consultatiebureau

Heb je een afspraak? Dan ben je van harte welkom op onze consultatiebureaus.

De eerste afspraak

Je komt voor het eerst naar het consultatiebureau als je kind ongeveer 1 maand oud is. Wij nemen contact met je op om daar een afspraak voor te maken. Wij volgen je kind in zijn of haar groei en ontwikkeling. Daarnaast doen we onderzoek en geven we inentingen, voorlichting en advies. In goed overleg plannen we afspraken totdat je kind 4 jaar is en naar de basisschool gaat.

Hielprik en gehoorscreening pasgeborenen

We bellen je om een afspraak te maken voor de hielprik en gehoorscreening bij je pasgeboren baby. Meer informatie vind je op de website van het RIVM.

De basisschoolperiode

Als je kind ongeveer 5 jaar oud is, nodigen we jou en je kind opnieuw  uit om naar het consultatiebureau te komen voor een gezondheidsonderzoek van je kind. In groep 7 treffen we je kind Рmet jouw toestemming Рop school.

Vaccinaties

Heb je vragen over jouw kind?

Heb je vragen over de opvoeding of gezondheid van je kind en/of wil je een afspraak maken met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Neem gerust contact met ons op.

  • We zijn bereikbaar: maandag t/m vrijdag, 8.00 tot 17.00 uur.
  • Bel voor informatie en/of advies met onze Telefonische Advisering via 050 367 49 91.
  • Of stuur een bericht via WhatsApp 06 52 57 92 53.
    Let op: via dit 06-nummer kun je alleen berichten sturen, niet bellen!
  • Bel voor het maken/wijzigen van een afspraak met het Afsprakenbureau via 050 367 49 90.

Podcastserie Een goud begin

In onze podcastserie Een goud begin geven we antwoord op vragen die vaak krijgen op het consultatiebureau, zoals vragen over slapen, eten, huilen, voorkeurshouding en (borst)voeding.

Inloopspreekuur

Kijk voor inloopspreekuren met en zonder afspraak bij de adresgegevens van jouw consultatiebureau.

Waar vind ik het consultatiebureau?

Elke gemeente in de provincie Groningen heeft 1 of meer consultatiebureaus. Natuurlijk ga je het liefst naar het consultatiebureau bij jou in de buurt. Kijk op deze pagina voor een overzicht van alle consultatiebureaus in de provincie Groningen.