Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Logopedie op de basisschool

Kinderen worden in de onderbouw door een logopedist van GGD Groningen onderzocht op stem-, spraak- en/of taalproblemen. Dit onderzoek gebeurt op jouw verzoek of op verzoek van de leerkracht.

Wij doen dit in een groot gedeelte van de provincie Groningen. Dit zijn de gemeenten Eemsdelta, Groningen, Het Hogeland, Midden-Groningen, Pekela, Stadskanaal, Veendam, Westerkwartier.

Schriftelijke toestemming van ouders

Als ouder(s) geef je schriftelijke toestemming voor het onderzoek door een logopedist van GGD Groningen. Het onderzoek bevat een gesprek met het kind, een paar taalspelletjes, het benoemen van plaatjes en het nazeggen van woorden of zinnen. Na afloop van het onderzoek neemt de logopedist contact met je op over de resultaten.

Je kunt een onderzoek aanvragen via de leerkracht of intern begeleider van de school. Of via de doktersassistente of verpleegkundige van het consultatiebureau.

Meer informatie over logopedie op de basisschool

Wil je meer weten over logopedie op de basisschool? Neem dan contact met ons op via 050 367 49 90. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Of mail naar logopedie@ggd.groningen.nl.