Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Zwanger

De test is positief, je bent in verwachting! Aan de ene kant is je zwangerschap een heerlijke periode waarin je je voorbereidt op de komst van je baby. Of misschien is je zwangerschap niet gewenst. Er komt in elk geval ineens veel op je af. En dat geldt zeker ook voor je partner. Jullie hebben vast allerlei vragen.

Voorbereiden op het ouderschap

Als aanstaande vader en moeder is het wennen en aanpassen. Je moet in deze periode van alles regelen voor de komst van je kind. Zo moet je je voorbereiden op de bevalling en allerlei spullen aanschaffen voor de baby.

Cursus OuderTeam

De gratis cursus OuderTeam bereidt moeders én vaders voor op het ouderschap. De cursus richt zich op het versterken van de band en samenwerking tussen partners in de overgang van partnerschap naar ouderschap. Deze cursus is alleen voor aanstaande ouders in de stad Groningen. Lees meer over de cursus OuderTeam.

Vragen over zwangerschap

Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, kun je je soms onzeker voelen.

  • Hoe weet je of het goed gaat met de baby in je buik?
  • Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zwanger zijn en bevallen?
  • Wat mag je nu wel eten en wat niet?
  • Hoe moet het met je werk?
  • Heb je straks wel genoeg geld?

Gelukkig sta je er niet alleen voor. Je kunt met vragen over je zwangerschap altijd terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Maar soms heb je andere vragen. Bijvoorbeeld over het opvoeden of opgroeien van je baby, over geld of over je relatie met je partner of familie. In dat geval kun je contact opnemen met een jeugdverpleegkundige van GGD Groningen:

  • Je kunt een huisbezoek aanvragen.
  • Of bellen met onze Telefonische Advisering via 050 367 4991
    Bereikbaar van maandag t/m vrijdag, 8.00 – 17.00 uur

Vaccinaties tijdens zwangerschap

Je kunt als zwangere verschillende prikken krijgen die jou en je baby beschermen.
Lees er meer over op de pagina Vaccinaties voor zwangeren.

Ongepland zwanger

Als je zwangerschap niet helemaal de bedoeling was, vind je op de website van het Centrum Seksuele Gezondheid Noord Nederland informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Er ook zijn organisaties die je kunnen helpen.
Kijk bijvoorbeeld op Fiom.nl en Siriz.nl.