Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Zwanger

De test is positief, je bent in verwachting! Aan de ene kant is je zwangerschap een heerlijke periode waarin je je voorbereidt op de komst van je baby. Het zou ook kunnen zijn dat je zwangerschap niet gewenst is. Er komt ineens heel veel op je af, en dat geldt zeker ook voor je partner. Er borrelen vast allerlei vragen in je op.

Voorbereiden op het ouderschap

Als toekomstige ouders is het wennen en aanpassen. Je moet in deze periode van alles regelen voordat je kindje komt. Zo moet je je voorbereiden op de bevalling en allerlei spullen aanschaffen voor de baby.

Vragen over zwangerschap

Zeker als je voor de eerste keer zwanger bent, kun je je soms onzeker voelen.

  • Hoe weet je of het goed gaat met de baby in je buik?
  • Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij zwanger zijn en bevallen?
  • Wat mag je nu wel eten en wat niet?
  • Hoe moet het met je werk?
  • Heb je straks wel genoeg geld?

Gelukkig sta je er niet alleen voor en kun je met vragen over je zwangerschap altijd terecht bij je verloskundige of gynaecoloog. Maar soms heb je andere vragen. Bijvoorbeeld over het opvoeden of opgroeien van jouw baby, over geld of over je relatie met je partner of familie. In dat geval kun je contact opnemen met een jeugdverpleegkundige via onze Telefonische Advisering of een huisbezoek aanvragen.

  • Telefoon: 050 367 4991
    Bereikbaar van maandag t/m vrijdag, 8.00 – 17.00 uur

22 wekenprik

Als je zwanger bent kun je gratis een vaccinatie tegen kinkhoest halen op onze consultatiebureaus. Deze vaccinatie tegen kinkhoest noemen we ook wel de 22 wekenprik. Deze prik zorgt ervoor dat baby’s meteen vanaf de geboorte beschermd zijn.

Corona-vaccinatie tijdens zwangerschap

Ook als je zwanger bent, kun je je laten vaccineren. Het RIVM adviseert alle zwangere vrouwen om zich te laten vaccineren met een mRNA-vaccin op het moment dat zij een oproep krijgen. mRNA-vaccins zijn de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl.

Onbedoeld zwanger

Als je zwangerschap niet helemaal de bedoeling was, vind je op deze website informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. Er ook zijn organisaties die je kunnen helpen. Kijk bijvoorbeeld op Fiom.nl en Siriz.nl.