Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Huisbezoek op verzoek tijdens de zwangerschap

Maak jij je zorgen tijdens je zwangerschap?

De verloskundige helpt je met vragen over jouw gezondheid en die van jouw baby. Maar soms heb je andere vragen of zorgen. Bijvoorbeeld over het opvoeden of opgroeien van jouw baby, over geld of over je relatie met je partner of familie. Dan kun je terecht bij de jeugdverpleegkundigen van GGD Groningen.

Huisbezoek jeugdverpleegkundige

Het is fijn als je deze vragen of zorgen al kunt bespreken als je zwanger bent. Daarom mag je ons altijd vragen of een jeugdverpleegkundige van GGD Groningen op huisbezoek wil komen. De jeugdverpleegkundige luistert naar jouw vragen of zorgen en denkt met je mee.

Dit is een extra bezoek. Het mag, maar het hoeft niet. De zorg van de verloskundige en kraamzorg gaat gewoon door. Dit extra bezoek is gratis.

Hoe werkt zo’n huisbezoek?

Samen met de jeugdverpleegkundige maak je een afspraak voor het huisbezoek. Dat kan bij jou thuis of alvast op de (consultatiebureau)locatie waar je later samen met je baby komt.

Wil je nog iemand anders bij het gesprek, zoals je partner, je moeder of vader? Dan kan dat natuurlijk ook.

Tijdens het huisbezoek bespreek je met de jeugdverpleegkundige hoe het met jou en je gezin gaat. Je kunt vragen stellen en je zorgen bespreken.

Plan

Soms weet je na het eerste gesprek al genoeg en kun je zelf verder. Heb je meer hulp nodig? Dan helpt de jeugdverpleegkundige je met het maken van een plan of met het vinden van goede hulp.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Bel ons dan gerust via 050 367 4991.
We zijn bereikbaar: maandag t/m vrijdag, 8.00 – 17.00 uur.
We geven je graag extra uitleg over dit huisbezoek. Je hoeft dus niet meteen een keuze te maken.