Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Programma Nu Niet Zwanger

We willen dat een zwangerschap voor iedereen een bewuste keuze is. Het is niet iets dat je overkomt en waar je maar mee om moet zien te gaan. Vooral niet als je toch al in kwetsbare omstandigheden leeft. Het programma ‘Nu Niet Zwanger’ (NNZ) biedt hulpverleners concrete handvatten om cliënten (vrouw én man) in een open en eerlijk gesprek te laten nadenken over hun kinderwens, seksualiteit en anticonceptie.

Rol coördinatoren

De inhoudelijk coördinatoren Nu Niet Zwanger van GGD Groningen geven voorlichting, training en intervisie over de NNZ-methodiek aan professionals. Ook ondersteunen zij bij casuïstiek. Daarnaast verbinden ze het sociale en fysieke domein voor een effectieve samenwerking. Zo voorkomen we samen dat iemand wordt overvallen door een onbedoelde zwangerschap.

Meer informatie

Lees meer op www.nunietzwanger.nl of klik hieronder op de uitklapmenu’s.

 

 

Het actieprogramma ‘Kansrijke Start’ is gericht op een zo goed mogelijke start van het leven van een kind en een optimale kans op een goede toekomst. Daarin zijn de eerste 1000 dagen van een kind cruciaal. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), gemeenten, partijen uit de geboortezorg, het sociaal domein en de jeugdgezondheidszorg (JGZ) slaan de handen ineen om de kinderen van vandaag en de volwassenen van morgen een betere kans te bieden.

Naast het bieden van een goede start, is het voorkomen van ongeplande en onbedoelde zwangerschappen één van de actielijnen. Het programma Nu Niet Zwanger wordt in het kader van Kansrijke Start uitgerold. Door bij zeer kwetsbare groepen de kinderwens, seksualiteit en anticonceptie te bespreken, kunnen de gezinnen werken aan een goede basis voor een stabiele toekomst.

Kijk voor meer informatie op www.kansrijkestartgroningen.nl.

 

GGD Groningen voert het programma Nu Niet Zwanger uit binnen gemeenten in de provincie Groningen.

Begin 2019 is Nu Niet Zwanger in de gemeente Groningen en de gemeentes in Oost-Groningen van start gegaan. In 2023 hopen we dat alle gemeentes in de provincie Groningen het programma beschikbaar stellen voor inwoners in een kwetsbare situatie.

In deze animatie wordt uitgelegd hoe Nu Niet Zwanger werkt. Zowel de rol van de inhoudelijk coördinatoren als de aandachtsfunctionarissen komt aan bod.

Meer informatie

Heeft u als gemeente een vraag? Of behoefte aan een voorlichting over Nu Niet Zwanger? Of wilt u iemand aanmelden? Neem dan contact op met het team van Nu Niet Zwanger in de provincie Groningen via nnz@ggd.groningen.nl of 050 367 4991.

Kijk voor algemene informatie op www.nunietzwanger.nl

 

Ervaren professionals vanuit het programma Nu Niet Zwanger vertellen in een video wat hen motiveert om aan het programma mee te doen en wat het oplevert.