Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Informatie voor kinderen in aardbevingsgebied

Woon je in het aardbevingsgebied in Groningen? Dan kun je te maken hebben met problemen die er zijn door de aardbevingen. Je wilt misschien graag weten welke schade er aan je huis of school is. En wat er gaat gebeuren. Je ziet ineens allemaal onbekende mensen in je huis; wat komen ze doen? Of je vriendje is net verhuisd. Hij vertelt dat al zijn speelgoed ergens anders wordt bewaard, omdat het niet meer veilig is in zijn eigen huis. Hij mag daar nu niet meer wonen. Het huis moet eerst versterkt of verbouwd worden. Stel dat jullie eigen huis versterkt of verbouwd moet worden, hoe komt het dan allemaal? Waar ga je dan heen? Je hebt veel vragen en maakt je soms best wel zorgen.

Niet lekker in je vel

Het kan zijn dat je door die zorgen niet lekker in je vel zit of dat je somber bent. Misschien heb je steeds een naar gevoel in je buik, ben je bang of heb je buik- en hoofdpijn. Of het lukt niet meer om je goed te concentreren of te leren. Het kan ook zijn dat je slecht slaapt of dat je weer in je bed plast. Best veel kinderen die in het aardbevingsgebied wonen, maken zich zorgen. Ze zijn somber of hebben last van stress.

 Praten helpt!

Maak je je zorgen of heb je last van stress? Dat snappen we heel goed. Probeer er met iemand over te praten. Bijvoorbeeld met je vader of moeder. Maar soms is dat best moeilijk omdat je weet dat zij problemen hebben. Praat dan met je opa of oma, iemand van de voetbalvereniging, een moeder van een vriendje of een juf of meester. Vertel hen dat je je zorgen maakt en waarom. Praten helpt en zorgt ervoor dat je je niet alleen voelt.

Bel de Kindertelefoon of GGD Groningen

Wil je wel graag met iemand praten maar liever niet met iemand die je kent, bel of chat dan met de Kindertelefoon of GGD Groningen.

Kindertelefoon

  • Je kunt iedere dag tussen 11.00 en 21.00 uur bellen of chatten.
  • Het telefoonnummer is 0800 0432.
  • Het is gratis en je hoeft niet te vertellen wie je bent, als je dat niet wilt.
  • Kijk ook eens op de website van de Kindertelefoon als je meer wilt weten.

GGD Groningen

  • We zijn er van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.
  • Het telefoonnummer is 050 367 49 91.