Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Stoptober

Uit onderzoek blijkt dat 80% van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dit is nog niet zo eenvoudig. Er lijkt voor een roker eigenlijk nooit een juiste gelegenheid te zijn om te stoppen met roken. Stoptober creëert dit moment op 1 oktober en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken.

Doel van Stoptober is om zoveel mogelijk rokers te enthousiasmeren om voor 28 dagen te stoppen met roken en hen daarbij te ondersteunen. Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben vijf keer meer kans om blijvend te stoppen doordat ze dan door de periode heen zijn met de zwaarste ontwenningsverschijnselen. Daarnaast is een periode van 28 dagen goed te overzien.

Het succes van Stoptober

Het succes van Stoptober zit in de positieve aanpak. Elk stapje op weg naar stoppen met roken wordt aangemoedigd door Stoptober. Bovendien onderscheidt Stoptober zich van andere ondersteuning bij stoppen met roken, omdat het niet vanuit de gezondheidszorg lijkt te ontstaan, maar zich als social movement presenteert. Deelnemers worden ondersteund met een gratis app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft, een nieuwsbrief en verschillende tips en berichten op de Facebookpagina. Deze Facebookpagina is een belangrijke plek gebleken, waar gestopte rokers elkaar helpen en steunen. Het creëren van een collectief stopmoment blijkt ieder jaar weer succesvol.

Meer informatie vind je op stoptober.nl