Tekstgrootte
kleiner groter

Consultatiebureau

Op het consultatiebureau volgen wij de groei en gezondheid van kinderen tot 4 jaar. U komt voor het eerst naar het consultatiebureau als uw kind ongeveer 1 maand oud is.

Op het consultatiebureau

Op het consultatiebureau wordt uw kind gemeten en gewogen. Ook krijgt uw kind vaccinaties tegen een aantal ziektes. Hebt u vragen over bijvoorbeeld de gezondheid, de opvoeding of de groei van uw kind? De medewerkers van het consultatiebureau geven u graag antwoord.

Afspraak maken, wijzigen of afzeggen

Wilt u een afspraak maken, wijzigen of afzeggen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Telefoon: 050 367 49 90.

Online een afspraak maken, wijzigen of afzeggen? Dat kan via het GGD Serviceportaal. Het Serviceportaal is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Inloopspreekuren

Wilt u graag een keer vaker naar het consultatiebureau komen? Dan kunt u gebruik maken van het inloopspreekuur. U kunt ook een afspraak maken voor een huisbezoek of een extra consult op het consultatiebureau.

Inentingen

U ontvangt per post een oproep om uw kind(eren) te laten vaccineren. Dit zijn inentingen die volgens het Rijksvaccinatieprogramma worden aangeraden. De inentingen zijn gratis. Kinderen krijgen vaccinaties tegen 12 infectieziekten. Meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma vindt u op de website van het RIVM. Wilt u hierover met ons in gesprek, dan kan dit; geeft u dit aan bij uw consultatiebureau of belt u met telefonische advisering via 050 367 49 91.

Waar vind ik het consultatiebureau?

Iedere gemeente in de provincie Groningen heeft één of meer consultatiebureaus. Veel consultatiebureaus zijn onderdeel van een Centrum voor Jeugd en Gezin. Klik hieronder op de gemeente waar u woont, voor informatie over het consultatiebureau bij u in de buurt.
 

Appingedam Haren Slochteren
Bedum Hoogezand-Sappemeer Stadskanaal
Bellingwedde Leek Ten Boer
Delfzijl Loppersum Veendam
De Marne Marum Vlagtwedde
Eemsmond Menterwolde Winsum
Groningen Oldambt Zuidhorn
Grootegast Pekela

Hielprik en gehoortest

In de eerste week na de geboorte krijgt uw kind een hielprik en gehoortest. Eén van onze medewerkers (een screener) komt hiervoor bij u thuis.

Telefonisch advies

Heeft u een vraag over opvoeding? Of wilt u graag telefonisch advies? Neem dan contact op met onze telefonische advisering. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Telefoon: 050 367 49 91.

Deel deze pagina op

Afspraak maken

050 367 49 90

Telefonisch advies

050 367 49 91

Online afspraak

Serviceportaal GGD