Tekstgrootte
kleiner groter

Preventieve logopedie

Preventieve logopedie is het zo vroeg mogelijk opsporen van problemen op het gebied van spraak en taal bij kinderen.

In een groot gedeelte van de provincie Groningen voert GGD Groningen preventieve logopedie uit. Dit zijn de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, de Marne, Eemsmond, Groningen, Grootegast, Haren, Leek, Loppersum, Oldambt, Slochteren, Stadskanaal, Ten Boer, Winsum en Zuidhorn. Het aanbod is niet in alle gemeenten gelijk.
 

Logopedie op het consultatiebureau

Op het consultatiebureau wordt uw kind logopedisch gescreend. Dit onderzoek wordt gedaan met behulp van de SNEL, een korte vragenlijst over de spraak- en taalontwikkeling.
Lees meer over logopedie op het consultatiebureau.
 

Logopedie op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

Uw kind kan ook door onze logopedist geobserveerd worden op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en soms ook thuis. Dit onderzoek gebeurt op verzoek van u als ouder(s) of op verzoek van de leidster.
 

Logopedie op de basisschool

Kinderen kunnen in groep 2 door onze logopedist onderzocht worden op stem-, spraak- en/of taalproblemen. Dit onderzoek gebeurt op verzoek van u als ouder(s) of op verzoek van de leerkracht.
Lees meer over logopedie op de basisschool
 

Cursus 'Je kind helpen met leren praten'

Als ouder(s) kunt u de cursus 'Je kind helpen met leren praten' van GGD Groningen volgen. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van elk 2 uur. U kunt deelnemen aan de cursus als uw kind tussen de 1 en 7 jaar oud is. Informeer op onderstaand nummer of de cursus ook in uw gemeente gegeven wordt.
Lees meer over de cursus ‘Je kind helpen met leren praten'.
 

Contact

Hebt u een vraag over preventieve logopedie of over de cursus ‘Je kind helpen met leren praten’? Neemt u dan contact met ons op. Telefoon 050 367 49 90. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Of gebruik het e-mailformulier logopedie.

Deel deze pagina op

Afspraak maken

050 367 49 90

Telefonisch advies

050 367 49 91

Alleen WhatsApp

06 105 65 212

ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur