Tekstgrootte
kleiner groter

Voorgezet onderwijs

In de provincie Groningen zijn wij verantwoordelijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar. Onze doktersassistenten, verpleegkundigen en artsen zijn daarom ook in het voortgezet onderwijs actief betrokken op school.

GGD Groningen op het voortgezet onderwijs

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? Dan komt u onze medewerkers vooral op school tegen.

Aandacht voor gezondheid op school

In klas 2 en klas 4 van het voortgezet onderwijs besteedt GGD Groningen extra aandacht aan de gezondheid en leefstijl van de leerlingen. Daarvoor vullen leerlingen anoniem een vragenlijst in. Vervolgens bespreekt een GGD medewerker met de school de informatie uit deze vragenlijsten.

Aan sommige onderwerpen zal de school meer aandacht willen geven. Bijvoorbeeld aan voeding en bewegen, gebruik van alcohol en drugs en weerbaarheid. De GGD adviseert de school hierbij.

Spreekuur

De jeugdarts van de GGD houdt regelmatig spreekuur op school. De jeugdarts geeft voorlichting en advies. Als het nodig is, kan hij / zij doorverwijzen naar verdere hulp. Leerlingen kunnen uit zichzelf naar het spreekuur gaan. Bijvoorbeeld als zij vragen hebben over hun gezondheid.

Soms zal de mentor of het Zorgadviesteam de leerling verwijzen naar het spreekuur. Dit doen zij als ze zich zorgen maken over de gezondheid of het welzijn van de leerling. Een leerling wordt ook uitgenodigd als er sprake is van  (te) vaak of langdurig ziekteverzuim.

Data en tijdstippen van het spreekuur hangen meestal in het schoolgebouw.

Leerlingen en/of ouders kunnen ook zelf contact opnemen met de jeugdarts voor een vertrouwelijk gesprek. Dit kan via telefoonnummer  050 367 49 90.

Chatten

Jongeren kunnen met vragen over hun gezondheid en leefstijl ook mailen of chatten met een jeugdarts of verpleegkundige van de GGD. Dit kan anoniem via de website jouwggd.nl

Telefonische Advisering

Hebt u een vraag over opvoeding? Of wilt u graag telefonisch advies? Neem dan contact op met onze telefonische advisering, via telefoonnummer  050 367 49 91.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Jongeren kunnen ook zelf met dit nummer bellen voor advies en hulp.

Deel deze pagina op

Afspraak maken

050 367 49 90

Telefonisch advies

050 367 49 91

Alleen WhatsApp

06 105 65 212

ma t/m vr 09:00 - 17:00 uur