Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Waar ben je naar op zoek?

Soa-test

Afspraak maken voor een soa-test

Ben je jonger dan 25 jaar en heb je onveilige seks gehad? Dan kun je gratis een soa-test laten doen. Wees er snel bij, de meeste soa’s kunnen goed worden behandeld. Een soa kán ernstige gevolgen hebben. Maak dus zo snel mogelijk een afspraak voor een soa-test.
 Neem daarvoor contact op met Sense Noord-Nederland.

Afspraak maken met Sense doe je telefonisch

Sense Noord-Nederland is iedere werkdag bereikbaar van 10.00 tot 13.00 uur en van 13.45 tot 16.30 uur. Je kunt bellen met 0900 – 736 73 66. Het is niet mogelijk om online of via WhatsApp een afspraak te maken.

Een soa-test begint met een gesprek met een verpleegkundige of arts. Er wordt gevraagd naar de risico’s die je hebt gelopen. Je krijgt informatie over de soa-test en hoort hoe en wanneer je de uitslag krijgt. Ook kun je vragen stellen over seksualiteit.

Er zijn verschillende soorten testen. De verpleegkundige of arts weet welke test past bij jouw situatie. Je kunt bij ons als dat nodig is ook een hiv-(snel)test laten doen.

Als je een soa hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk je sekspartners te waarschuwen, zoals je vaste partner of je ex-partner(s).

Via partnerwaarschuwing.nl   kun je anoniem een waarschuwing sturen naar je sekspartner(s). Op deze website staan tips om persoonlijk te waarschuwen, ervaringen van anderen en voorbeeldgesprekken.

Wanneer je er voor zorgt dat je altijd veilig vrijt, hoef je niet bang te zijn voor een soa. Veilig vrijen is meer dan alleen een condoom gebruiken.

Op de website van Sense lees je hoe je jezelf en anderen beschermt. Daarmee houd je het leuk.