Tekstgrootte
kleiner groter

Veilig vrijen & voorbehoedmiddelen

Met veilig vrijen bedoelen we dat je voorkomt dat je een soa krijgt of een soa aan iemand anders overdraagt. Maar ook dat je voorkomt dat je zwanger wordt, of iemand zwanger maakt.

Wil je weten wat veilig vrijen precies is? Tips over veilig vrijen vind je op de websites van Soa Aids Nederland en Sense.

Voorbehoedmiddelen

De beste manier om veilig te vrijen is door voorbehoedmiddelen te gebruiken. Voorbehoedmiddelen worden ook wel anticonceptiemiddelen genoemd. De meest gebruikte voorbehoedmiddelen zijn het condoom en de pil. Het condoom is het enige voorbehoedmiddel dat tegen soa’s én zwangerschappen beschermt.

Informatie over voorbehoedmiddelen

Er zijn ook andere anticonceptiemiddelen. Bijvoorbeeld het spiraaltje, het anticonceptiestaafje en de prikpil. Meer informatie over voorbehoedmiddelen lees je op de website van Sense. Hier kun je ook een test doen om te kijken welk middel het beste bij je past.

Advies en afspraak maken

Wil je graag advies? Bijvoorbeeld over veilig vrijen of over voorbehoedmiddelen? Maak dan een afspraak bij je eigen huisarts. Of maak een afspraak bij Sense Noord-Nederland.

Deel deze pagina op