Tekstgrootte
kleiner groter

GHOR

De politie, brandweer, Geneeskundige HulpverleningsOrganisatie in de Regio (GHOR) en gemeenten zetten zich (multidisciplinair) in voor de veiligheid van de burgers in de veiligheidsregio (provincie) Groningen. De veiligheid van de burgers kan op verschillende manieren in gevaar komen. Een grootschalige stroomuitval, een ongeval met een groot aantal slachtoffers, een overstroming of een grote brand in een zorginstelling zijn voorbeelden die tot onveilige situaties kunnen leiden. Bij het bestrijden van een dergelijke ramp, crisis of groot incident is een multidisciplinaire samenwerking belangrijk.

De GHOR is de geneeskundige tak van de multidisciplinaire samenwerking. Bij een ramp, crisis of groot incident moeten de slachtoffers snel en goed geholpen worden. Op dit gebied is de GHOR de spin in het web van de rampenbestrijding in de gezondheidszorg. De GHOR coördineert en regisseert de samenwerking tussen de verschillende zorginstellingen en organisaties.

GHOR Groningen is onderdeel van GGD Groningen en staat onder leiding van de Directeur Publieke Gezondheid.

Directeur Publieke Gezondheid

De Directeur Publieke Gezondheid (DPG) is verantwoordelijk voor de GGD en de GHOR. Ook is de DPG lid van de directie van de veiligheidsregio. De DPG is voor brandweer, politie, gemeente en aanspreekpunt en gesprekspartner. Voor de uitvoering van de GHOR-taken beschikt de DPG over het ondersteuningsbureau GHOR Groningen. De DPG is eindverantwoordelijk voor de organisatie van de GHOR.

Deel deze pagina op