Tekstgrootte
kleiner groter

Zwemwater

Wij werken samen met vier organisaties in de provincie Groningen om te zorgen dat u veilig kunt zwemmen. Dit zijn de provincie Groningen, Waterschap Hunze en Aa’s, Waterschap Noorderzijlvest en Wetterskip Fryslân.

Zwemplaatsen in de provincie Groningen

In de provincie Groningen zijn 41 officiële zwemplaatsen. Deze zwemplaatsen worden door de provincie Groningen gecontroleerd op hygiëne en veiligheid. Op de website van de provincie Groningen vindt u actuele informatie over de officiële zwemplaatsen in Groningen. Informatie over zwemplaatsen in geheel Nederland is te vinden op zwemwater.nl/ teletekst pag 725 en in de App "Zwemwater" te downloaden voor Apple of Android.

Controle op kwaliteit zwemwater

In de zomermaanden controleren Waterschap Hunze en Aa’sWaterschap Noorderzijlvest en Wetterskip Fryslân iedere 2 weken de kwaliteit van het zwemwater. Hierbij wordt gekeken naar de zuurgraad en de helderheid van het water en naar de aanwezigheid van bacteriën.

Risico’s bij zwemmen in open water

Zwemmen in open water kan soms leiden tot gezondheidsklachten. Risico’s bij zwemmen in open water zijn onder meer:

Veilig zwemmen in open water

Wilt u zwemmen in open water in de provincie Groningen? Kies ervoor om te gaan zwemmen op één van de 41 officiële zwemplaatsen. Als de kwaliteit van het zwemwater te slecht is om zonder risico’s in te zwemmen, dan plaatst de provincie Groningen waarschuwingsborden.

In de App "Zwemwater" en op de website van de provincie Groningen vindt u  actuele informatie over de zwemplaatsen. U kunt ook bellen met de zwemwatertelefoon van de provincie Groningen: 050 316 44 55.

Heeft u klachten?

Heeft u na het zwemmen gezondheidsklachten? Raadpleeg uw huisarts of neem contact op met GGD Groningen.

Heeft u een klacht over een onveilige of onhygiënische situatie bij een zwemplaats, meld dit dat bij de beheerder. Kijk hiervoor op de borden bij de zwemplaats. Kunt u de beheerder niet bereiken of doet de beheerder niets met uw klacht? Neem dan contact op met de provincie Groningen. Telefoon: 050 316 44 55.

Deel deze pagina op

Meer informatie

050 367 40 00